Optimális páratartalom múzeumok és galériák számára

A múzeumokban, galériákban, könyvtárakban és gyűjteményekben a levegő párásítás védi a műalkotásokat és antikvitásokat a károkért, és megóvja azok értékét. A levegő páratartalmának ingadozásai helyreállíthatatlan károkat okozhatnak az exponátumokban.
  

Védelem a károkkal szemben

A fa, papír, vászon vagy szövet exponátumok érzékeny kiállítási darabok, melyek a környezet páratartalmától függően nedvességet vesznek fel vagy adnak le. Az értékmegóváshoz és a kármegelőzéshez  fontos a nedvesség állandó egyensúlya. Túl alacsony levegő páratartalom esetén az anyag zsugorodik, végül visszafordíthatatlan repedések és törések alakulhatnak ki. Az állandó, szabályozott levegő párásítás következtében az anyag nedvességtartalma és a levegő páratartalma egyensúlyba kerül, ami megbízhatóan megakadályozza a nedvességelvonást.  

Elektrosztatika és por

Az állandó, optimális levegő páratartalom csökkenti a múzeumokban és galériákban az elektrosztatikus feltöltődések kialakulását. Mivel az elektrosztatikusan feltöltött felületek fokozottan vonzzák a port, a levegő párásítás csökkenteni tudja az exponátumokon és vitrineken kialakuló részecskelerakódásokat. 

Jó klíma a látogatók számára

Direkt helyiség párásítással a levegő páratartalma kellemesen friss környezetet teremt a múzeumok és galériák kiállítótermeiben. A látogatók kellemesen vitalizálónak érzékelik a klímát, és több időt töltenek el a műalkotásoknál és exponátumoknál.

Luftbefeuchtung im Museum

"Für unser Museum ist die DRAABE Luftbefeuchtung die optimale Lösung."
Sandra Wiedemann

Több információt szeretne?

A DRAABE levegő párásítás minden előnye a múzeumban

Igényelje itt

Javaslatok: Levegő párásítás múzeumok és galériák számára