Levegő párásítás tiszta helyiségekben és laboratóriumokban

Az optimális levegő páratartalom megakadályozza a tiszta helyiségekben és laboratóriumokban az elektrosztatikus feltöltődést, és biztosítja az állandó folyamatszabványok betartását. Levegő párásítási alkalmazási példák többek között a félvezetőgyártás, az orvosi kutatás, a gyógyszeripar, a biotudományok és a nanotechnológia területéről.

Részecskementes levegő

A szennyeződésekkel szembeni védekezés a minősített helyiségekben és érzékeny laboratóriumokban kiemelt prioritás. Emiatt a levegő párásításnak speciális igényeknek kell eleget tennie: A levegő párásításhoz használt víznek teljesen mentesnek kell lennie az ásványoktól és más részecskéktől. Csak a többszintű vízelőkészítés és speciálisan kialakított vezetőképességi ellenőrzések tudják biztosítani a tiszta helyiségekben és laboratóriumokban a további részecske-behordás nélküli levegő párásítást. 

Elektrosztatika (ESD-védelem)

A túl alacsony levegő páratartalom növeli az elektrosztatikus kisülések és az ebből eredő károk veszélyét az alkatrészek és készülékek esetében. Az egész évben optimális levegő páratartalom hatékony védelmet nyújt a tiszta helyiségekben és laboratóriumokban az elektrosztatikával (ESD) szemben. 40 - 50%-os optimális relatív páratartalom esetén a levegő és az anyagfelületek vezetőképessége annyira megnövekszik, hogy az elektromos töltés probléma nélkül elvezethető. 

Jobb munkakörülmények

A termelő helyiségek levegőjének párásításával a munkavállalók munkakörülményei is javulnak.  A kellemesen friss helyiség klíma ellene hat a száraz levegő jellemző hatásainak, mint a száraz nyálkahártyák, a légúti megbetegedések és más panaszok.

Luftbefeuchtung im Reinraum

"Wir sind begeistert von der genauen Mess- und Regeltechnik der DRAABE Systeme."

Jürgen Janda (középen), Facility Manager
Zollner Elektronik AG
   

Több információt szeretne?

A DRAABE levegő párásítás minden előnye tiszta helyiségekben és laboratóriumokban.

Igényelje itt

Javaslatok: Levegő párásítás tiszta helyiségekben