Elektronikai gyártás és levegő párásítás

Az állandó, optimális levegő párásítás biztosítása az elektronikai gyártás hatékony ESD-intézkedéseihez tartozik. A kiegészítő levegő párásítás ezen felül nem csak az alkatrészek és végtermékek minőségét biztosítja, hanem pozitív hatással van a munkavállalók közérzetére és a munkahelyi egészségre is:

Elektrosztatika (ESD-védelem)

A túl alacsony levegő páratartalom növeli az elektrosztatikus kisülések és az ebből eredő károk veszélyét az alkatrészek és készülékek esetében. Az egész évben optimális levegő páratartalom hatékony védelmet nyújt az elektrosztatikával (ESD) szemben. 40 - 50%-os optimális relatív páratartalom esetén a levegő és az anyagfelületek vezetőképessége annyira megnövekszik, hogy az elektromos töltés probléma nélkül elvezethető. A kisülés magas páratartalom melletti gyors lefolyása azzal magyarázható, hogy az anyagokon vékony nedvességfilm keletkezik, mely a felületet annyira teszi vezetőképessé, hogy a töltések veszélyes mértékben felgyülemlenek. Az elektronikus alkatrészek/alkatrész-csoportok védelmet élveznek a félvezetők meghibásodásával és annak későbbi következményeivel szemben.

Kevesebb por

Mivel az elektrosztatikusan feltöltött felületek fokozottan vonzzák a port, az állandó, optimális páratartalom csökkenteni tudja a részecskelerakódást is. A levegő párásítás egyúttal megköti a port, így az kevesebb ideig kering a levegőben.

Jobb munkakörülmények

A termelő helyiségek levegőjének párásításával a munkavállalók munkakörülményei is javulnak. Optimális és állandó levegő páratartalom esetén például nincs szükség csukló-földelőkábelek viselésére. Ez jelentősen javítja a mozgékonyságot, és kevesebb korlátozást jelent a gyártás során. Ezen felül mérsékelhetők a száraz levegő jellegzetes következményei, mint a száraz nyálkahártyák, légúti megbetegedések és az egyéb panaszok.

Luftbefeuchtung Elektronikindustrie Elektrostatik

"A DRAABE levegő párásítás a minőségbiztosításunk része."

Kurt Feuchtinger (jobb), FM vezető 

Több információt szeretne?

A DRAABE levegő párásítás minden előnye az elektronikai iparban

Igényelje itt

Javaslatok: Levegő párásítás az elektronikai iparban