Hűtési hatás és levegő párásítás

 


Hochdruckdüsen sorgen für eine mikrofeine Verneblung


Luftbefeuchtung im Rechenzentrum von Facebook


Hűtési hatás a direkt helyiség párásításnál

Adiabatikus párologtatási hűtés


A DRAABE direkt helyiség párásítás speciális alkalmazások esetében releváns és gazdaságos hatása a helyiség hőmérsékletének csökkentése az adiabatikus párolgási hűtés következtében. A mikrofinomsággal elporlasztott vízcseppek levegőben történő teljes abszorpciója hőt von el a helyiség levegőjétől.A mikrofinomsággal elporlasztott vízcseppek levegőben történő teljes abszorpciója hőt von el a helyiség levegőjétől. Az adiabatikus hűtés ugyanolyan elven működik, mint az "izzadás". Az izzadtság elpárolog a bőrről. Az ehhez szükséges hőt a környezetéből vonja el. A bőr lehűl.

Helyettesíteni tudja a klímaberendezést
A levegő párásítás adiabatikus hatása támogatni tudja a klímaberendezést, és a helyi adottságoktól függően akár helyettesíteni tudja azt. Ezzel a helyiség hőmérsékletének 2°C és 5°C közötti csökkentése érhető el. A víz egy kilogrammjának fúvókás párásítással történő, egy óra alatti elpárologtatásával 640 W-os hűtési teljesítmény érhető el. Egy 100 kg/h teljesítményű levegő párásító berendezésre átszámolva 64 kW-os hűtési teljesítmény adódik.

A magasnyomású fúvókás levegő párásításnál használatos magasnyomású pumpa 0,6 kW-os energiaigényével összevetve az adiabatikus hűtés energiamérlege rendkívül pozitív és nagy gazdasági vonzerővel rendelkezik.

Szabad hűtés külső levegővel a Facebook példáján keresztül
A szerverhelyiségek hűtéséhez és az optimális levegő hőmérséklet biztosításához a Facebook az észak-svédországi Luleå -ban az ML Flex magasnyomású rendszert alkalmazza. A hűtéshez direkt szabad hűtést biztosítanak a külső levegő szabályozott bevezetésével és az ML Flex levegő párásító rendszer párologtatási hűtésének kombinációjával.

A szerverhelyiségeken kívül a direkt szabad hűtéssel (külső levegő) történő kombináció a leghatékonyabb hűtési módozat. A maximális hűtési hatás eléréséhez a külső levegőt "levegő gyűjtőhelyiségekbe" vezetik, és ott magasnyomású fúvókákkal párásítják és hűtik. A hideg levegő innen hűtőjáratokon keresztül áramlik a szerverrackekhez. Az ML Flex rendszer rugalmas felépítése különösen jól használható ehhez a megoldáshoz, és pl. a Facebook svédországi adatközpontjában van használatban.
Javaslatok: Találja meg a megfelelő levegő párásítást

Online termékkereső

Itt interaktívan kiválaszthatja az Ön alkalmazásának megfelelő levegő párásító rendszert.

Olvasson tovább

Levegő párásítás minden alkalmazáshoz

Egyedi megoldások minden alkalmazáshoz - klímaberendezéstől függetlenül.

Olvasson tovább

Referenciaügyfelek

Válogatás a levegő párásítást sikeresen alkalmazó ügyfelek közül.

Olvasson tovább

Ügyfélnyilatkozatok

Olvassa el, hogy az ipar és a szolgáltatások területén tevékenykedő ügyfeleink mit mondanak a DRAAB...

Olvasson tovább