Levegő párásítás a gyógyszeriparban és az egészségügyben

Számos gyógyszeripari, egészségügyi kutatási vagy élettudományi folyamat esetében szigorúan ellenőrzött, optimális levegő páratartalomra van szükség. A hatásosság, a konzisztencia a higiénia döntő követelmények, melyek csak optimális és reprodukálható termelési feltételek esetén érhetők el:

Minőségbiztosítás

A legtöbb gyógyszer érzékenyen reagál nedvességtartalma változására. Emiatt a levegő páratartalma a gyógyszerek gyártásának minden fázisában fontos szerepet játszik. A nyersanyagok nedvességtartalmától kezdve a kapszulák feltöltésén át a csomagolásig és tárolásig.  Például a vizes oldatú tabletta-bevonatoknak állandóan optimális levegő páratartalomra van szüksége. Túl alacsony vagy túl magas páratartalom esetén a bevonatok túl gyorsan vagy túl lassan száradnak meg, ami kihatással van hatásosságukra. A gyógyszeriparban a teljes körű minőségbiztosításhoz állandó, optimális termelési feltételeket kell biztosítani, amelyekhez sok esetben hozzá tartozik a kiegészítő levegő párásítás is.

Kitöltés és elektrosztatika

Az elektrosztatikus feltöltődések a gyógyszerek gyártása során akadályozhatják a finom porok és folyadékok kitöltését. Az elektrosztatikus feltöltődés kockázata a gyógyszeriparban a relatív páratartalom csökkenésével növekszik. A sztatikus elektromosság vonzza a kitöltendő anyagot, és nemkívánatos tapadáshoz vezet. Az ellenőrizetlen részecske lerakódások vagy elterelt folyadék cseppek akadályozzák a kitöltési folyamatot, és kiegészítő levegő párásítás nélkül teljesen meg is állítják azt.

Porvonzás

A kiegészítő levegő párásítás ezen felül port köt meg, és csökkenti az összes felület álló helyzeti porvonzását. A keverés, feltöltés, tablettásítás vagy drazsésítás során fellépő súrlódás következtében kialakuló elektrosztatikus feltöltődés vonzza a port, ezáltal pedig szennyeződéseket okoz a gyógyszerek és gyógyszeripari termékek előállítása során. 

Igényelje most aktuális prospektusunkat ingyenesen!

Luftbefeuchtung Pharma

"A levegő párásítás biztonsága első helyen áll nálunk."

Walter Kissling, Facility Manager
Bristol-Myers Squibb

Több információt szeretne?

A DRAABE levegő párásítás minden előnye a gyógyszeriparban és az egészségügyi technika területén

Igényelje itt

Javaslatok: Levegő párásítás a gyógyszeriparban