Levegő párásítás nyomdáknak

Az optimális levegő páratartalom fontos termelési tényező a nyomdákban. Az ofszetnyomásban, a digitális nyomtatásban, a rotációs nyomásban és a csomagolóanyag nyomtatásban a kiegészítő levegő párásítás nélkül a termelési folyamat során zavarok léphetnek fel:

Elektrosztatika

Ha túl száraz papírt alacsony páratartalom mellett dolgoznak fel, akkor elektrosztatikus feltöltődés alakul ki. A papír összetapad és nem halad át problémamentesen a nyomdagépen. Ez igaz az olyan szintetikus anyagokra is, mint a PVC vagy a polipropilén.

Papírelcsúszás

Amennyiben a papírraktárban vagy a nyomdateremben túl alacsony a levegő páratartalom, akkor a papír nedvességet ad le a környező levegőbe. Ez a papír nemkívánatos méretváltozásához vezet. Ilyen esetben a papír nem tervszerűen helyezkedik el, és nem lehet optimálisan feldolgozni azt. Az olyan gyakori problémák, mint duplázódás, az illesztési eltérések, a redőképződés és a felcsavarodási hajlam mögött az alacsony levegő páratartalom áll.


Minőség

A direkt helyiség párásítással egész évben biztosítható az optimális, állandó relatív levegő páratartalom. A nyomtatási folyamat szabványosítható, csökken a makulatúra, elkerülhetők a gépleállások, rövidülnek a termelési idők és csökkennek a költségek. A papírfeldolgozáshoz szükséges optimális egyensúlyi páratartalom 50% és 60% közötti relatív páratartalomnál áll fenn.

Többlethaszon: Szabványosított technológiai víz

A levegő párásításhoz előállított tiszta víz szabványosított technológiai vízként használható az ofszetnyomásban használt nyomdagépekhez. Az előkészített víz védi a nyomdagépeket a korróziótól, csökkenti az üzemeltetési költségeket és garantálja az állandó nyomtatási minőséget:

  • nincs tónusosodás és üresrefutás az állandó vízkeménység és pH-érték miatt
  • meghosszabbítja a nyomócilinderek és a nyomóhengerek élettartamát
  • a nedvesítő víz kisebb izopropanol-tartalma csökkenti a költségeket

Luftbefeuchtung Druckindustrie Heidelberg

"Seit vielen Jahren vertrauen wir auf die DRAABE Luftbefeuchtung"
Uwe Galm, Head of Service Operations

Több információt szeretne?

A DRAABE levegő párásítás minden előnye a nyomdaiparban

Igényelje itt

Javaslatok: Levegő párásítás a nyomdaiparban