Hamburg, 2017. június

Egészséges helyiség klíma bemutató projekt

Megnyílt a Condair új, európai levegő párásítási központja

Az új Condair Systems név alatt a direkt helyiség párásítás specialistája, a DRAABE beköltözött új telephelyére, Norderstedtben. A 8.500 m2 alapterületű, új épületet június 9-én ünnepélyes megnyitó keretében nyitották meg, és bemutatták, hogy az egészséges helyiség klíma a legmodernebb épülettechnikának köszönhetően fenntarthatóan és energiahatékonyan kivitelezhető.

A közvetlenül a hamburgi repülőtérnél található, új Condair termelési és logisztikai központ kevesebb, mint egy év alatt épült fel. A svájci Condair Csoport 700 munkavállalójával világvezető az üzleti és ipari levegő párásító készülékek és berendezések terén. Az új, norderstedti telephelyen a Condair négy európai országból vonta össze a termelő üzemeket. Ezen felül a direkt helyiség párásításra szakosodott DRAABE Industrietechnik GmbH is az új európai központba költözött. A DRAABE már 2001 óta a Condair Csoporthoz tartozik, és az új neve, a Condair Systems GmbH alatt a direkt helyiség párásítás németországi és közép-európai értékesítéséért felelős.

 

Egészséges levegő a legkorszerűbb technikával

Az építészeti szempontból igényes épületben 8.500 m2-en egyelőre 130 munkavállaló dolgozik majd; ez a létszám középtávon a létszám 200-ra emelkedik majd. Nagy hangsúlyt fektettek az egészséget támogató és innovatív munkahelyek kialakítására. Az optimális beltéri klíma érdekében a saját termékportfólió innovációi és technológiái kerültek alkalmazásra: az integrált hővisszanyeréssel rendelkező, decentralizált, gázhajtású gőzpárologtatás mellett különböző direkt helyiség párásítókat is beépítettek a gyártó és adminisztrációs területeken. Ezek lehetővé teszi a párásítási csúcsok kezelését - pl. télen -, valamint az egészséges, 40 és 60 százalék közötti páratartalom lokális biztosítását. A hőmérséklet egész évben 22 és 24 °C között van, melyet az átkapcsolható fűtő/hűtő mennyezeti klímaberendezés biztosít az épülettest aktív használatával.

 

Fenntarthatóság

Azt, hogy az egészséges és kellemes beltéri klíma nem áll ellentétben a fenntartható építkezéssel, jól bizonyítja az épület energiamérlege: A geotermia, a fotovoltaika és a zöldtető, illetve az optimalizált épület automatizálás kombinációjának köszönhetően sikerült eléri a passzívház szabványt. A prognosztizált, évi 100.000 kg-os CO2-megtakarítás és az energiatakarékossági rendeletet 50 %-kal alulmúló energiafogyasztás a fenntartható építkezés bemutató projektjévé teszik az új Condair telephelyet.



Vissza az áttekintéshez 



Feierliche Eröffnung des neuen Condair Standortes.

Az új Condair telephely ünnepélyes megnyitója




DRAABE NanoFog Luftbefeuchter

A DRAABE direkt helyiség párásítók garantálják az egészséges beltéri klímát az új épület előcsarnokában.









Nyerjen hamburgi utazást!

Igényelje most aktuális infócsomagunkat, és nyerje meg az öt hamburgi út egyikét.

Erre vezet az út Hamburgba