A levegő párásítás hűteni is tud
Az adiabatikus párologtatási hűtés előnyei

A munkahelyen uralkodó magas hőmérséklet megterheli a munkavállalókat, az anyagot és a gépeket.
A megfelelő helyiség klíma fontos tényező nem csak számos termelési folyamat
minőségbiztosításánál és szabványosításánál.

 

Túl meleg az ember és az anyag számára

Egyre melegebb lesz: A statisztikákra pillantva (lásd lentebb) hosszú távon globális hőmérséklet-emelkedés mutatkozik.

Az épületekben dolgozó foglalkoztatottak egészségének és teljesítményének magas hőmérséklet esetén történő védelme érdekében a következő munkavédelmi szabályokat kell figyelembe venni: Amennyiben a helyiség hőmérséklete meghaladja a 26 °C-t, akkor a munkáltatónak intézkedéseket kell tennie, hogy a terhelést és a lehetséges veszélyeztetést csökkentse. A technikai intézkedések közé tartozik a klimatizálás és a belső hőterhelések csökkentése.

 

 

 

Takarékoskodás energiával és költségekkel

A termelő és munkavégzési helyiségek hűtése általában nagy hűtési teljesítményt igényel, és magas energiaköltségeket okoz. Az adiabatikus párologtatási hűtés elve segít a klímaberendezések költségének sokszoros csökkentésében.

 

 

A levegő hűtése nagy nyomással

Az energiafogyasztás és a hűtési teljesítmény a magas nyomású fúvókákkal történő levegő párásítás esetében a leghatékonyabb lehetőség az adiabatikus párologtatási hűtés eléréséhez. Egyszerű beszerelés, biztonságos vezérlés, csekély energiaköltségek és jó karbantartási hozzáférés – ezek a tulajdonságok szólnak számos ipari alkalmazásban a magasnyomású levegő párásítás mellett.