Optimális levegő páratartalom a nyomdaiparban

Gellér Róbert (jobb) és Szamosi Dénes
Optimális páratartalom a nyomdateremben
DRAABE TurboFogNeo 8

Nyomdázás hozzáadott értékkel

Levegő párásítás nyomdáknak


A Gelbert ECOprint (Budapest) nyomda számára a legjobb minőségű nyomtatás magától értetődő. A cég több, mint 30 éve garantálja ügyfeleinek a legjobb minőségű nyomdai termékeket. "A legkorszerűbb technológia az alap - a rendkívüli eredmények azonban csak hozzáértéssel és a technika megfelelő használatával érhetők el", hangsúlyozza Gellér Róbert (ügyvezető) 55 munkatársa jelentőségét.

A nyomda már 2007-ben beruházott egy DRAABE nagynyomású levegő párásítóba, hogy eleget tegyen az elektronika, az autóipar és a gyógyszeripar területéről érkező, magas igényeket támasztó ügyfeleknek.

Zavartalan termelés


Szamosi Dénes ügyvezető helyettes számára a tartósan optimális páratartalom biztosítása a minőségbiztosítás egyik fontos eleme: „Gyógyszeripari ügyfeleink számára különösen vékony, 40-60 g/m2tömegű papírokat kell feldolgoznunk. Az optimális, 50%-os páratartalom véd az elektrosztatikus feltöltődéssel szemben, és garantálja a zavartalan termelést." Ezen felül a levegő párásítás biztosítja a papír tervszerű elhelyezkedését a nyomdázási folyamat és a további feldolgozás során.   

A karbantartást is beleértve


A nagynyomású technika révén a DRAABE TurboFog rendszer nagyon hatékony, és mikrofinomsággal képes a vizet elpárologtatni. A digitális vezérlés következtében a mennyezeti készülékek biztosítják az optimális páratartalmat. A Gelbert EcoPrintnek nem kell törődnie a karbantartással: A DRAABE vízelőkészítés és nagynyomású pumpa egy kis konténerben található, amelyet hathavonta kicserélnek." Az elektrosztatikai problémák megszűntek. A konténercsere következtében nincs többletmunka. Nagyon elégedettek vagyunk, és az új épületünkben is DRAABE-t fogunk használni", foglalja össze tapasztalatait Gellér Róbert.

Vissza az áttekintéshez

Javaslat: Levegő párásítás a nyomdaiparban