Optimális munkakörnyezet az
optimális szolgáltatáshoz

JURA Kudnenkommunikations-Center

Levegő párásítás a callcenterben

Optimális munkakörnyezet az optimális szolgáltatáshoz


1987 óta a JURA Elektrogeräte Vertriebs-GmbH székhelye Nürnbergben található. Az eszpresszó/teljes automata kávégépek közismert specialistája 2012 óta DRAABE levegő párásító rendszert alkalmaz az ügyfélkommunikációs központ optimális klímájának biztosításához.

A 2011/2012-ben felépített JURA-épületben található többek között az ügyfélkommunikációs központ. Az év 362 napján 30 munkavállaló többműszakos üzemben ad tanácsot és támogatást a végfelhasználóknak és szakkereskedőknek a JURA teljes automatákkal és tartozékaikkal kapcsolatosan.

A száraz levegő beteggé tesz

2012 előtt az ügyfélkommunikációs központ a cég "régi épületében" volt, és a klíma az alacsony páratartalommal nem volt optimálisnak mondható. A száraz levegő a légúti megbetegedések egyik leggyakoribb oka, melyek közé tartozik a rekedtség és a gégefőgyulladás is. A száraz levegő a komolyabb megbetegedések előtt is panaszokra adhat okot: Kiszáradnak a nyálkahártyák, és irritált érzést keltenek. A beszéd kellemetlenné, megterhelővé válik. A hang nem olyan kellemes, és az oly fontos artikuláció válik nehézkessé. A callcenterekben a légúti megbetegedések jelentik a kiírások leggyakoribb okát.

Biztonságos levegő páratartalom

A légúti megbetegedések és beszédhang zavarok preventív kiküszöbölése érdekében az új épületbe direkt helyiség párásítást terveztek. Ennek részét képezik a kifejezetten irodákhoz tervezett párásítók, melyek állandó, optimális levegő páratartalmat biztosítanak, és nagyon csendesen működnek. A DRAABE levegő párásító rendszerek rendelkeznek a Német Társadalmi Balesetbiztosító (DGUV) optimális levegő párásítási tanúsítványával, és teljesítik a VDI 6022 6. lap szerinti irányelveket a decentralizált levegő párásító rendszerek vonatkozásában. A JURA-t azonnal meggyőzte "A higiénia természetesen nagyon fontos számunkra egy ilyen berendezés esetében. A DRAABE garantálni tudja nekünk azt a biztonságot, amire szükségünk van, és a párásítók decens dizájnja tökéletesen a helyiség részévé válik", számol be meggyőződöttségéről Thomas Fechner, a JURA Elektrogeräte Vertriebs-GmbH vezetőségi referense. A vízelőkészítő egység féléves cseréje és a teljes rendszer átvizsgálása révén a DRAABE garantálja a levegő párásító berendezés zavartalan és higiénikus működését. A JURA, mint felhasználó számára a rendszer így karbantartásmentes.

Vissza az áttekintéshez

Javaslatok: Levegő párásítás az irodában