Zollner Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft.(Vác)
Géza Cser (links) und Tibor Szabó
DRAABE TurboFogNeo
Védelem az elektrosztatikával szemben

Levegő párásítás az elektronikai iparban


A Zollner Elektronik az Electronic Manufacturing Services (EMS) egyik világvezető szolgáltatója. A magyarországi Vácott található Zollner üzem 1989-ben az első külföldi telephely volt, és ma több, mint 2.000 munkavállalójával a cégcsoport második legnagyobb üzeme.

2015 óta az "Automotive" gyártási területen egy DRAABE levegő párásító rendszer  van használatban. 100 direkt helyiség párásító védi a nyomtatott áramkör felszerelést az ellenőrizetlen elektrosztatikus kisülésektől és a termelési zavaroktól.

ESD-védelem

"Az ellenőrzött páratartalom a minőségbiztosítási programunk része. Ezáltal az anyagfelületek vezetőképessége megnő, így a nemkívánatosos elektromos töltések egyszerűen elvezethetők", magyarázza Szabó Tibor, Production Senior Manager Vácott. Az érzékeny alkatrészek így megbízhatóan megvédhetők az esetleges sérülésektől és a későbbi káros következményektől. Ezen felül a folyamatosan optimális páratartalomnak köszönhetően a forrasztó paszta könnyen felvihető a lemezekre, anélkül, hogy előtte szárításra és folyamat-megszakításra lenne szükség.

A megbízhatóság számít

A  Vácott alkalmazott DRAABE TurboFog rendszer teljesítőképességét 2009 óta bizonyította a németországi Zandtban található Zollner főüzemben: "Német kollégáinktól tudtuk, hogy a DRAABE rendszerek nagyon megbízhatóak és jól karbantarthatóak", magyarázza Cser Géza, épülettechnikáért felelős vezető. A többfokozatú DRAABE vízelőkészítés 100%-osan ásványmentes párásítást biztosít. "A karbantartásról nem kell gondoskodnunk", folytatja Cser. "A kiskonténerek automatikus, féléves cseréje garantálja számunkra, hogy mindig működőképes és higiénikus berendezéssel rendelkezünk".


Vissza az áttekintéshez

Javaslat: Levegő párásítás az elektronikai iparban