Gezielte Feuchtigkeitsführung als Vorteil der Direktraum-Luftbefeuchtung für die Industrie

Kühleffekt der direkten Luftbefeuchtung insbesondere in Büros und Callcentern.

Kérdései vannak a direkt levegő párásítással kapcsolatosan?

Akár új épületről, akár meglévő állományról van szó, örömmel állunk rendelkezésére.

Érdeklődjön most!

  


Új és meglévő épületekhez

A direkt levegő párásítás előnyei


A teljes klímaberendezések hiányos karbantartása és az azzal járó épülethigiéniai problémák hírbe hozták a levegő párásítást. Ezzel azonban megfeledkeznek arról, hogy főként az ipari alkalmazásoknál egy másik párásítási módszer már régóta bevált: a direkt helyiség párásítás.a direkt helyiség párásítás.  Így minden épület, akár irodaépületek is professzionális levegő párásítással szerelhetők fel - függetlenül attól, hogy új vagy meglévő épületről van szó.

A direkt alternatíva A direkt levegő párásítás egyszerű és rugalmas beépíthetősége különösen utólagos beépítés esetén teszik érdekes megoldássá ezeket a rendszereket. Olyan épületekben, ahol nem áll rendelkezésre központi szellőztetés vagy párásítás egy helyiség levegő technikai berendezésben (RLT-berendezés) a túl rövid párásítási utak vagy a túl magas költségek miatt, akkor a direkt helyiség párásítás ideális és gazdaságos megoldást kínál. Más, központi párásítási technológiákkal összehasonlítva a magasnyomású fúvóka rendszerek  0,7 kW-os energiafogyasztása nagyon alacsony energiaköltségeket eredményez.

A mikrofinomsággal elporlasztott vízcseppek levegőben történő teljes abszorpciója hőt von el a helyiség levegőjétől. Ez egy nagyon pozitív mellékhatás, mivel számos irodaépület szenved manapság a magas hőterheléstől.Az adiabatikus hűtési hatással pozitívan lehet támogatni a klímaberendezés működését. A fúvókás párásítással elpárologtatott vízkilogrammonként 640 W-os hűtési teljesítmény érhető el. 

Az alapelvek összehasonlítása

Célszerű kombináció
Az a kérdés, hogy a szükséges helyiség páratartalmat közvetetten, az RLT-berendezésen vagy direkt levegő párásításon keresztül bocsássák rendelkezésre, nem válaszolható meg általános érvénnyel. Az építmény adottságaitól és az épülethasználó követelményeitől függően a direkt és indirekt párásítás kombinációja lehet a legcélszerűbb megoldás:Az indirekt párásítás biztosítja az alappáratartalmat, miközben a direkt párásítás kijelölt területeken kiegészítő spot-párásítást nyújt.

A direkt helyiség párásítás alapvető előnye a célzott páratartalom vezetésben rejlik. Ezzel az eltérő felhasználású területek egyedileg, a szükségleteknek megfelelően párásíthatók.Ez a "spot-párásítás" különösen akkor gazdaságos az építtető számára, ha csak bizonyos részterületeket, pl. emeleteket, részlegeket vagy munkaterületeket kíván párásítani. A direkt levegő párásítás azonban további előnyöket kínál.

A direkt levegő párásítás előnyei
  Javaslatok: A direkt levegő párásítás előnyei

  Ügyfélnyilatkozatok

  Olvassa el, hogy az ipar és a szolgáltatások területén tevékenykedő ügyfeleink mit mondanak a DRAAB...

  Olvasson tovább

  Levegő párásítás minden alkalmazáshoz

  Egyedi megoldások minden alkalmazáshoz - klímaberendezéstől függetlenül.

  Olvasson tovább

  DRAABE levegő párásítás dióhéjban

  Minden ipari, üzleti és irodai alkalmazáshoz egyéni megoldásokat kínálunk.

  Olvasson tovább

  Gondtalanul a DRAABE rendszerekkel

  Ügyfeleink nyugodtan hátradőlhetnek - mi mindenről gondoskodunk! Ez mondják az ügyfeleink...

  Olvasson tovább