Luftbefeuchtung ohne Klimaanlage ist im Vergleich energieeffizienterDas Hochdruckdüsen-System DRAABE TurboFogNeo


Milyen magasak az energiaköltségek?

Szívesen optimalizáljuk az Ön energiamérlegét DRAABE direkt helyiség párásítással.

Igényeljen most tanácsadást!

  


Energiaköltségek és levegő párásítás

Az energiaköltségek összehasonlítása!


A beszerzési és karbantartási költségek mellett a különböző levegő párásító rendszerek energiaköltségeit is figyelembe kell venni az összehasonlítás során. A gőzpárásítók más rendszerekkel összehasonlítva a legkedvezőtlenebb energetikai és költségbeli szintet érik el. Az elektromosan fűtött gőzpárásítók áramfogyasztása mintegy tízszerese a fúvókás párásítónak, ami nagyon negatív hatással van a költség-haszon-arányra. Ehhez társul még a gőz levegő párásítók "gőzölgés" miatti, nemkívánatos további melegítő hatása a helyiségben.

A fúvókás levegő párásítók energiamérlege jobb
A sűrített levegős rendszerekkel összehasonlítva a magas nyomású párásító rendszerek lényegesen magasabb teljesítményt (max. 54 kg/h) nyújtanak, és mindössze az áramköltségek töredékével járnak. Ezen rendszerek a vizet egy magasnyomású pumpával (75 bar) és speciális titánium-fúvókákkal mikrofinomságúra porlasztja, és mindezt szinte teljesen hangtalanul. A gyakran frekvenciavezérelt magasnyomású pumpának ehhez mindössze 700 W-ra van szüksége.

A sűrített levegős rendszerekkel összehasonlítva a magas nyomású párásító rendszerek lényegesen magasabb teljesítményt (max. 54 kg/h) nyújtanak, és mindössze az áramköltségek töredékével járnak. Ezek a rendszerek a magasnyomású pumpával (75 bar) és egy speciális titánium-fúvókával mikrofinomsággal, szinte zajtalanul porlasztják el a vizet. A gyakran frekvenciavezérelt magasnyomású pumpának ehhez mindössze 700 W-ra van szüksége.

Adiabatikus hűtőhatás
A direkt helyiség párásítás pozitív mellékhatása a kiegészítő adiabatikus párolgási hűtés. A 100 kg/h-s párásítási teljesítmény kb. 63 kW hűtési teljesítményt eredményez. Ezáltal a helyiség hőmérséklete kb. 2°C és 5°C között csökkenthető, és az alkalmazott klímaberendezések igénybevételének csökkentését is eredményezi.


A magasnyomású fúvókás levegő párásítás előnyei


Javaslatok: Energiaköltség-csökkentés

Magasnyomású fúvóka rendszerek

A levegő párásítás legenergiahatékonyabb módja minden ipari alkalmazáshoz használható.

Olvasson tovább

Levegő párásítás minden alkalmazáshoz

Egyedi megoldások minden alkalmazáshoz - klímaberendezéstől függetlenül.

Olvasson tovább

Ügyfélnyilatkozatok

Olvassa el, hogy az ipar és a szolgáltatások területén tevékenykedő ügyfeleink mit mondanak a DRAAB...

Olvasson tovább

Gondtalanul a DRAABE rendszerekkel

Ügyfeleink nyugodtan hátradőlhetnek - mi mindenről gondoskodunk! Ez mondják az ügyfeleink...

Olvasson tovább