"Több output és magasabb minőség" -
a KOMORI elvárásainak felülmúlása

Levegő párásítás a nyomdaiparban

"Több output és magasabb minőség" - a KOMORI elvárásainak felülmúlása


A KOMORI International Europe az ív- és hálóofszet gépek egyik legnagyobb gyártója. A bemutatótermekben a nyomdagépek zavartalan működését a DRAABE levegő párásító rendszere biztosítja.

A KOMORI-t 1923-ban alapították Tokióban. Mára világszerte több, mint 2.000 munkavállaló dolgozik a cég sikeréért. A portfólióba olyan speciális nyomdagépek is beletartoznak, melyeket bankjegyek gyártásához vagy digitális nyomdázáshoz használnak. Ennek során a KOMORI a legmagasabb szabványoknak is eleget tesz. "Célunk a magasabb output és jobb minőség, csökkenő energiafelhasználás mellett", így Karin van der Heuvel, Marketing Manager Europe a KOMORI-nál.

A száraz levegő problémája 

Az utrechti és párizsi bemutatótermeiben a KOMORI saját és ügyfelei munkatársait is képzi. Télen különösen gyakran jelentkezett az elektrosztatika vagy a papír "kitányérosodásának" problémája az alacsony páratartalom miatt. 2012 óta hat, digitálisan vezérelt TurboFogNeo 8 levegő párásító biztosítja a KOMORI Graphic Technology Center Europe-ban az állandó levegő páratartalmat. "A DRAABE-rendszerrel gond nélkül tudjuk egész évben biztosítani az 50-55%-os levegő páratartalmat, és így teljes kihasználtsággal tudjuk működtetni gépeinket", magyarázza Ad Ekelschot, a KOMORI Showroom Managere. A levegő páratartalma szükség esetén gyorsan az egyes nyomtatási anyagokhoz alakítható, például papír vagy fólia esetén.

Biztonsággal

A levegő párásító berendezés higiénikus és zavartalan üzemeltetéséhez szükséges vizet előzetesen egy DRAABE vízelőkészítés csíramentesíti és sótalanítja. A könnyű karbantarthatóság és a teljes körű koncepció a KOMORI számára a DRAABE rendszer kiemelt erősségei közé tartozik. "A DRAABE tökéletesen illeszkedik a KANDO – beyond expectations cégfilozófiájához:  a levegő párásító rendszer funkcionalitása és teljesítménye messze meghaladja elvárásainkat. Az alkalmazás teljes siker", így a Showroom Manager.

Ester Chiachio is elégedett:  partner, aki teljes körű szolgáltatásával és nyomdaipari szakértelmével ideális az «álomgyárunk» számára."

Vissza az áttekintéshez

Javaslatok: Levegő párásítás a nyomdaiparban