Hochdruck-Düsen für die Direktraum-Luftbefeuchtung
Düsen-Zerstäubung kann mittels Hochdruck- oder Druckluftdüsen fuktionieren
Luftbefeuchtungs-Technologie mit DampfLuftbefeuchtungs-Technologie der Ultraschall-ZerstäubungLuftbefeuchtungs-Technologie der VerdunsterLuftbefeuchtungs-Technologie der mobilen Kleingeräte


Kérdései vannak az egyes technológiákkal kapcsolatosan?

Díjtalan levegő párásítási tanácsadásunk az Ön rendelkezésére áll.

Érdeklődjön most!
Egy cél, eltérő utak:

Levegő párásítás technológiák


A leggyakrabban alkalmazott típusok a fúvókás porlasztók, gőz párásítók, ultrahangos párásítók és párologtatók, melyeket a központi párásításban, illetve a direkt helyiség párásításban is alkalmaznak. A Condair Systems a direkt levegő párásításra szakosodott, és elsősorban magasnyomású és sűrített levegős technológián alapuló fúvóka-rendszereket alkalmaz. Az egyes rendszerek energiafogyasztásban, karbantartási igényben és párásítási teljesítményben különböznek egymástól. 


1. Fúvókás levegő párásítás
A fúvókás levegő párásítás esetében magasnyomású és sűrített levegős porlasztófúvókákat különböztetünk meg.


  2. Gőz levegő párásító
  A gőzölők hőálló műanyag vagy nemesacél hengerben gőzt fejlesztenek, amelyben a párásítási víz 100 °C-ra emelkedik. A gőz levegő párásítók háromféle típusban léteznek: elektródás, ellenállásos és gázgőzölögtetők. A gyakran alkalmazott elektródás vagy ellenállásos gőzölögtetők esetében a felmelegítés elektromos energiával történik, így az elektromos teljesítményfelvétel viszonylag magas. 

  Értékelés: A gőz levegő párásítók üzemeltetése csendes, azonban jelentős energiaigényű. A gőzhengerek élettartama a vízkőlerakódások miatt korlátozott.


  3. Ultrahangos levegő párásítás
  Az ultrahangos levegő párásítás esetében piezoelektromos rezgőelemek magas frekvenciájú rezgést gerjesztenek a vízben, ezáltal a víz felszínén lévő vízaeroszolok hideg páraként lépnek ki. A keletkező aeroszolt egy levegőáramlat a helyiség levegőjébe továbbítja. 

  Értékelés: Az ultrahangos levegő párásítók előnyei közé tartozik az alacsony energiafogyasztás és a zajtalan, cseppmentes működés. Az ultrahangos rezgőkör élettartama korlátozott, ezért tervezni kell a megfelelő alkatrészek utánpótlását. A működtetéshez teljesen sótalanított víz szükséges.


  4. Párologtató
  Párologtatók esetén a párásító víz egyenletesen eloszlatásra kerül a kontakttesten vagy a kontakttest megszívja magát, hogy nagy felületet biztosítson a párologtatási folyamathoz. Egy ventilátor a keresztülmozgatja a helyiség levegőjét a kontakttesten. A párásítási folyamat a kontakttest felületén történő párolgás által történik. A helyhez kötött készülékek betáplálása a vízhálózatról történik. A kontakttest lehet merev vagy forgó. 

  Értékelés: A párologtatók csekély elektromos energiaigénnyel rendelkeznek. A mészlerakódások és a biofilm-képződés elkerülése érdekében a tisztítási és karbantartási munkálatokat rendszeresen el kell végezni. A vizet naponta cserélni kell.


  5. Mobil kiskészülékek
  A VDI 6022 6. lap szerint a mobil kiskészülékek használatát munkahelyeken megelőzési okok miatt meg kell tiltani; ez alól kivételt képez, ha a használó elfogadható bizonyítékot ad a használat veszélytelenségével kapcsolatosan.

  A dekoratív, vízzel üzemeltetett berendezések (pl. vízfalak, szökőkutak) nagy kockázatot rejtenek, hiszen a kontaminált víz megterhelheti a légutakat, ha nem megfelelő a betáplálás, a tisztítás és a karbantartás. Ezért a veszélytelen üzemeltetéshez speciális ellenőrzésekre és intézkedésekre van szükség. 

  A párásító rendszerek értékelése
  Az egyes párásító rendszerek szembeállítása során össze kell vetni az üzemeltetési költségeket, a műszaki felszereltségeket és a szerviz-ajánlatokat is. Az egészségvédelem és a teljes körű üzembiztonság érdekében az integrált vízelőkészítéssel és fenntartható karbantartási koncepcióval rendelkező rendszereket előnyben kell részesíteni.

  A levegő párásító rendszer kiválasztása során fontos követelmény a VDI-tanúsítvány. Az ilyen módon ellenőrzött berendezés használója biztos lehet abban, hogy könnyen karbantartható, gazdaságos és higiénikus, kifogástalan rendszert üzemeltet.

  Javaslatok: Levegő párásítás technológiák

  Magasnyomású fúvóka rendszerek

  A levegő párásítás legenergiahatékonyabb módja minden ipari alkalmazáshoz használható.

  Olvasson tovább

  Sűrített levegős fúvóka rendszerek

  Robusztus és bevált levegő párásítás, ideális kis és közepes ipari alkalmazásokhoz.

  Olvasson tovább

  Az energiaköltségek összehasonlítása!

  A megfelelő levegő párásítás dönt az energiafogyasztás terén a magas vagy alacsony költségekről.

  Olvasson tovább

  Ellenőrző lista a gyártók összehasonlításához

  Ezen követelmények alapján ellenőrizhető a higiénikus, könnyen karbantartható, gazdaságos üzemeltet...

  Olvasson tovább