EPDB Nyomtatási Központ

 

Levegő párásítás a digitális nyomtatásban EPDB

Hogy minden Számla megérkezzen


Az EPDB Nyomtatási Központ Zrt. a személyre szabott számlák nyomtatásának specialistája: havonta átlagosan 15-18 millió küldeménnyel és 75-80 millió nyomtatott oldallal az EPDB Magyarország legnagyobb termelési kapacitásával rendelkezik. A számlák megbízható nyomtatásának és postázásának szavatolása érdekében egy levegő párásító berendezés biztosítja egész évben az optimális, 40-60 % -os levegő páratartalmat. A DRAABE TurboFog Neo rendszer 2019 óta van használatban. A Magyar Postához tartozó cég számára a költségcsökkentés és a minőségbiztosítás a szabályozott páratartalom legfőbb előnyei.

Kevesebb nyomtatási probléma

Az EPDB számára a legnagyobb kihívást a professzionális adatbázis-kezelés, a gyorsaság és a megbízhatóság jelentik. „Ehhez a digitális nyomdagépeinknek optimális páratartalomra van szükségük, hogy a finom nyomtatófejek ne tömődjek el”, indokolja Simon István Krisztián (nyomtatás üzletág igazgató) a kiegészítő páratartalmat. 2019-ig a cég ehhez egy sűrített levegős rendszert használt. Az üzemeltetési költségek csökkentése és a szerviz közvetlenül a gyártótól történő igénybevétele érdekében a cég úgy döntött, beruház egy új, magasnyomású rendszerbe.

  Biztonságos és higiénikus

  A DRAABE TurboFog Neo a sűrített levegős technikához képest csak nagyon csekély energiaköltséget okoz. A kis fúvókás levegő párásítók egyedileg pozícionálhatók, és rugalmasan alkalmazkodnak a helyiség körülményeihez. A karbantartás különösen egyszerű: A vízelőkészítés és a nagynyomású pumpa egy kis konténerben található, amelyet a gyártó félévente kicserél. „Ez a szolgáltatás azt a biztonságérzetet adja, hogy mindig minden biztonságosan és higiénikusan működik. Néha teljesen megfeledkezünk arról, hogy egyáltalán van levegő párásításunk, mivel minden egyszerűen problémamentesen működik”, ad hangot örömének Simon István Krisztián.


  Az EPDB számlák nyomtatására szakosodott

  Simon István Krisztián, nyomtatás üzletág igazgató (EPDB, Budapest)

  A levegő párásítók biztosítják a zavartalan termelést


    
   Vissza az áttekintéshez 


   A nagynyomású fúvókás levegő párásítók kevés karbantartást igényelnek, és kevés energiát fogyasztanak